Pingst

Jag får önska er alla en Trevlig Pingsthelg med mycket av värme och sol.
 Vi har en härlig kväll här klockan är, 19 på kvällen  och vi har 25 grader varmt ute i skuggan. vilken kväll (njuter) 
Här kommer en skål med jordgubbar som ni kan smaka på och vilka jordgubbar sen dom var jättestora och goda (mums)

Just nu pysslar jag lite smått både här och där skall göra ett litet album som handlar om min morfars gamla fäbod som har renoverats om från 1950 till 2005 det blir lite av varje i den har bara hunnit med att sätta papper på fram och baksidan jag är ju ganska senfärdig av mig ska ju fundera och fundera hur jag vill ha det (ler)
Visar här en bild på att jag har börjat


                                                                          Det var ett tag sedan jag köpte stämplarna Grunge Flourish Hearts, men nu har jag stämplat upp och målat  två motiv som är lika plus att jag har satt pärlor runt hjärtat, skall väl göra några kort när tid finns. och så här ser dom ut.


                                                                     


De små bilderna går klicka på .

Och imorgon är det Morsdag härligt (ler)

Njut av kvällen nu det skall jag göra

Uppdatering

Hej på er alla . Ni får ursäkta att det blir lite dåligt med min bloggning , men som vanligt så är det lite mycket annat som skall göras den här tiden ......  Jag har rabatterna klara så det är bara sommarblommor som skall planteras där och det brukar vi inte göra förrän  järnnätterna har varit som brukar vara mellan 6-9 juni ,men där är vi snart .
Dammen är städad och klar med en ny fontän, det är så mysigt att sitta och lyssna på vattnet som porlar.

Vi har varit till mamma och hjälpt henne med diverse göromål som tex fräsa upp potatislandet fast hon är 84 år så skall hon sätta sina potatisar ( eller som vi säger här Peran)  Och så var vi ute och fiskade fick en massa öringar så en dag blev det fiskmiddag (mums med nyfångad öring) Och som vanligt så tappar man de största fiskarna ,inte bara en gång utan 3 gånger (less) . Kameran hade jag inte med på fisketuren det var en miss (måste skärpa mig)

Jag har nu städat mitt pysselbord och håller nu på att försöka komma igång med något hörde att det skall bli regn några dagar såååååå då kanske jag får tid med mitt pyssel (ler)

Här kommer det några bilder på min damm och lite blommor och så min tjusiga flaggaHoppas att ni får en skön vecka

Lite pyssel...

Tack till er alla som är in och kolla lämna gärna en kommentar det är ju kul att se vem som är här ibland (ler).
Jag har plockat bort en kommentar som var anonym med reklam, känns inte så kul .

Ja nu har jag pysslat med lite ta vondra (lite av varje)  jag har gjort ett kort som har kommit fram idag (hoppas jag) som ni skall få se så ser mitt pysselbord ut att vara i kaos utan dess like.(haha) ,men det gör inget för jag kan ju sitta på altanen och det gjorde jag igår Häääärligt jag fick en kick av det....

När det är vår så skall man oxså pyssla ute ,men problemet jag måste ha hjälp med en del är det ingen som har lust (ler) att hjälpa mig det är dom tunga sakerna jag behöver hjälp med....

Och så måste jag släktforska lite det är ju lite spännande nu har ju kontakt med en nyfunnen släkting väntar på lite bilder och en massa uppgifter. Idag har jag hittat en tidningsnotis från en tidning i Bennington och där läste jag om Farmors kusin hon blev 100 år , så släkten verkar vara seglivade på båda hållen hon efterlämnade 4 barn, 10 barnbarn och 16 barnbarnsbarn  Så nu vart släkten väldigt stor (hahaha ).

Här kommer några kloka ord som jag hittat

Vilken tur att man är som man är,
när man inte blev som man skulle.

Här kommer några bilder
                                  

De små bilderna är klickbara


Något att tänka på

Den här kom på min mail idag , läs gärna det ligger något i det som står. 


Majonnäsburken och två koppar kaffe.
  

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:  

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.  

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.  

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.  

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.  

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.   

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.  

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.  

Sanden representerar allt annat -
småsakerna.  

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.  

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.  

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.  

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.  

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.  

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.  

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.  

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er.


Mitt pyssel i helgen

I helgen har jag pysslat ute skall fixa till rabatterna så det är klart för plantering invigt mitt västhus och satt upp solgardin därinne så det inte blir så varmt där under sommar.
Fikat med grannarna och mitt upp iallt kom det en hagelskur, som snabbt försvann, skööönt.
Grillat har vi också gjort ,det är härligt med våren och sommaren så man kan vara ute och kvällarna är ljusa,meeeen idag så är det täckjacka på ,det blåser så in i vassen är +8 grader men de har lovat att det skall bli varmare.

Jag har annat pyssel för mig inne köpte lite nya stämplar "Grunge Flourish Heart " som jag har monterat och provstämplat även Inkido - Rosen som är så ljuvlig skall försöka få till några kort så snabbt som möjligt.

Jag har haft en hel del besök i min blogg och det är riktigt kul när kommentarer  lämnas några är ungdomar som tittar in och det tycker jag är skoj måste nog ta och titta in till dom också (ler)

Jag kör väl med några foton på älgar igen Man bor ju nära naturen så är man framme med kameran kan några fastna på bild (ler) Jag knäppte 80 kort och 11 blev bra ( vilken fotograf är jag, inte proffs men kul är det har inte tid med att sätta upp stativet )

Håll till godo så länge, de små bilderna går att klicka på
                         

Kurs

Här kommer mitt försök att göra Starbook Ni får räkna med att det är mitt första  men inte sista det är så kul att lära sig något nytt i kortväg .just nu siter jag och klurar på ett nytt. Men som vanligt måste det mogna fram så det lär dröja ett tag innan det bli klart (ler)  Peggy skall ha flera kurser skall vara med på flera men nu på torsdag kan jag inte, det är annat som kom ivägen synd skulle varit kul att vara med.
                                                 

de små går att klicka på (hoppas jag)

Nu skall jag gå tillbaka till mitt pyssel

Söndagkväll

Nu är helgen över och imorgon är det måndag igen. Det blev en fin och lång helg och det blev mycket gjort oxså (ler).
Gräsmattan är nu krattat och klar har redan börjat grönska , och varmt har det varit oxså Härligt......

I Lördags var jag på en kurs och fick lära mig att göra Starbook har inte hunnit ta något kort ännu men lovar att imorgon skall jag visa hur det ser ut . Det var hur kul som helst, vi hade kursen hos Brunkullans butik de har det riktigt mysigt där.
det var Peggy som höll i kursen och är toppengullig och är en riktigt stjärna oxså hon är duktigt  på att lära ut och även för mig som inte talar engelska  men förstår gick det bra. Man kan säga det blev svenglska för hela slanten. (hahaha)
 
Idag när jag var ute så kom två älgar förbi, det var bara in och hämta kameran och ut igen. (Phu) När jag kom ut med kameran och skulle knäppa kort så såg jag bara en och han (tror jag kan ju vara hon oxså) hade klivit ner i ett dike, men hur som helst så fick jag han hon på bild

Jag hoppas att ni har haft en skön helg och Tack för alla kommentarer jag skall göra ett besök hos er oxså

Nu skall jag leta reda på sängen så kommer det mera i morgon

RSS 2.0